1 troj ons Krugerrand

Ne shesim:

113.670 MKD

Ne blejme:

109.910 MKD

Në gjendje

Dorëzimi për 1-3 ditë pune

Vendi i origjinës: Afrika e Jugut

Prodhuesi: Rand Refinery

Metale: AU (Ari)

Pastërtia: 916.7 (22 karat)

Teknologjia e prodhimit: I prerë

Forma: Rreth

Diametri: 32.77 mm

Pesha: 33.93 gram

Monedha: ZAR (Rand i Afrikës së rand)

Paketimi: Kapsulë plastike

Produkti është i përjashtuar nga TVSH-ja

Informacion rreth Krugerrand

I prezantuar për herë të parë në vitin 1967, Krugerrand është monedha e parë e investimit të arit në botë prej një ons. Pjesa e përparme e monedhës përshkruan Stephanus Johannes Paulus Kruger, ish-president i Republikës së Transvaal-it, dhe në anën e pasme paraqet Springbok, kafsha kombëtare e Afrikës së Jugut. Prodhohet nga Mint e Afrikës së Jugut përmes rafinerisë Rand. Monedha është prej 91,67% ari dhe 8,33% bakër dhe është e disponueshme në pesha 33,93 gram (një Krugerrand), 16,96 gram (gjysma Krugerrand), 8,48 gram (çerek Krugerrand) dhe 3,39 gram (një e dhjeta Kruger).