20 грама инвестициско злато Аргор-Хереус

Продаваме:

74.120 МКД

Купуваме:

70.510 МКД

Нема на залиха

Земја на потекло: Швајцарија

Производител: Argor-Heraeus SA

Метал: AU (Злато)

Чистота: 999.9 (24 карати)

Технологија на производство: Ковање

Форма: Правоаголна

Големина: 23.30 x 40.40 x 1.20 мм

Тежина: 20 грама

Нумерирање: 6 бројќи

Пакетирање: Блистер со сертификат

Акредитација: London Bullion Market Association (LBMA)

Производот е ослободен од ДДВ

Информации за Argor-Heraeus SA

Основана 1951 година во југоисточна Швајцарија под името Argor е една од најстарите швајцарски рафинерии. Во 1960 година швајцарската банка UBS се здобива со 80% од акциите на Argor. Во 1986 година UBS продава 25% од акциите на Heraeus, а Heraeus и UBS ја формираат Argor-Heraeus SA. Рафинеријата има годишен капацитет за рафинирање од приближно 400 тони. Моментално е во заедничка сопственост на Austrian Mint, германската групација за индустриски и благородни метали Heraeus, и германската банка Commerzbank.