1 грам златна плочка Аргор-Хереус

Продаваме:

4.930 МКД

Купуваме:

3.890 МКД

На залиха

Достава за 1-3 работни дена

Земја на потекло: Швајцарија

Производител: Argor-Heraeus SA

Метал: AU (Злато)

Чистота: 999.9 (24 карати)

Технологија на производство: Ковање

Форма: Правоаголна

Големина: 8.70 x 15.00 x 0.50 мм

Тежина: 1 грам

Нумерирање: 6 бројќи

Пакетирање: Блистер со сертификат

Акредитација: London Bullion Market Association (LBMA)

Информации за Argor-Heraeus SA

Основана 1951 година во југоисточна Швајцарија под името Argor е една од најстарите швајцарски рафинерии. Во 1960 година швајцарската банка UBS се здобива со 80% од акциите на Argor. Во 1986 година UBS продава 25% од акциите на Heraeus, а Heraeus и UBS ја формираат Argor-Heraeus SA. Рафинеријата има годишен капацитет за рафинирање од приближно 400 тони. Моментално е во заедничка сопственост на Austrian Mint, германската групација за индустриски и благородни метали Heraeus, и германската банка Commerzbank.