1 унца златна монета Американски орел

На залиха


Земја на потекло: Соединети Американски Држави

Производител: United States Mint

Метал: AU (Злато)

Чистота: 916.7 (22 карати)

Технологија на производство: Ковање

Форма: Округла

Дијаметар: 32.70 мм

Тежина: 33.93 грама

Валута: USD (Американски долар)

Пакетирање: Пластична капсула

Производот е ослободен од ДДВ


Сликите илустрираат како треба да изгледа производот. Можна е разлика во годината на ковање на монетите и серискиот број на плочките.