3 грама златна монета Кинеска панда

На залиха


Земја на потекло: Кина

Производител: Shenzhen Guobao Mint

Метал: AU (Злато)

Чистота: 999.9 (24 карати)

Технологија на производство: Ковање

Форма: Округла

Дијаметар: 18.00 мм

Тежина: 3.00 грама

Валута: CNY (Кинески јуан)

Oграничено издание: 500000 парчиња

Пакетирање: Силиконска капсола

Производот е ослободен од ДДВ


Сликите илустрираат како треба да изгледа производот. Можна е разлика во годината на ковање на монетите и серискиот број на плочките.

Информации за Кинеска панда


Ковачницата на Народна Република Кина ја воведува златната Кинеска панда во 1982, менувајќи го дизајнот на монетата секоја година. На предната страна е прикажан „Храмот на Небото“ - комплекс изграден во почетокот на 15 век за време на владеењето на императорот Јонгл, а на задната страна има една или повеќе панди. Се произведува од Кинеската народна банка преку ковачницата во Шенжен. Достапна е во тежини од 30 грама, 15 грама, 8 грама, 3 грама и 1 грам.