1 унца инвестициско злато Валкамби

На залиха


Земја на потекло: Швајцарија

Производител: Valcambi SA

Метал: AU (Злато)

Чистота: 999.9 (24 карати)

Технологија на производство: Ковање

Форма: Правоаголна

Големина: 22.00 x 38.00 x 2.30 мм

Тежина: 1 троја унца (31.10 грама)

Нумерирање: 2 букви и 6 бројки

Пакетирање: Блистер со сертификат

Акредитација: London Bullion Market Association (LBMA)

Производот е ослободен од ДДВ


Сликите илустрираат како треба да изгледа производот. Можна е разлика во годината на ковање на монетите и серискиот број на плочките.

Информации за Valcambi SA

Основана 1961 година во југоисточна Швајцарија под името Valori & Cambi од 5 швајцарски претприемачи. Во 1967 година името и е променето на Valcambi SA во истата година Credit Suisse купува 50% од рафинеријата а во 1980 година станува 100% сопственик. Во 2003 година Credit Suisse ја продава рафинеријата на European Gold Rafineries SA. Со капацитет за рафинирање од 2000 тони Valcambi SA е најголемата швајцарска рафинерија и една од најголемите во светот. Моментално е сопственост на Global Gold Rafineries Ltd. и Rajesh Exports Limited.