1 грам златна плочка ИГР

На залиха


Земја на потекло: Турција

Производител: Istanbul Gold Rafinery (IGR)

Метал: AU (Злато)

Чистота: 999.9 (24 карати)

Технологија на производство: Ковање

Форма: Правоаголна

Големина: 8.62 x 15.33 x 0.40 мм

Тежина: 1 грам

Нумерирање: 7 бројки

Пакетирање: Блистер со сертификат

Акредитација: London Bullion Market Association (LBMA)


Сликите илустрираат како треба да изгледа производот. Можна е разлика во годината на ковање на монетите и серискиот број на плочките.

Информации за Istanbul Gold Rafinery (IGR)

Istanbul Gold Rafinery Inc., е прва официјална рафинерија за злато во листата на рафинерии на Истанбулската берза за злато и Потсекретаријатот за финансии. Во Септември 2011 година, успеа да влезе во листата за добра испорака на London Bullion Market Association (LBMA). Istanbul Altın Rafinerisi A.Ş (Istanbul Gold Refinery) продолжува со своите активности како компанија која развива, развива партнери за решенија и спроведува активности чувствителни на потребите на својата околина со цел секогаш да напредува и да има збор во светскиот сектор за рафинирање на злато.