Вага

Купуваме
1.100 МКД

Нема на залиха


Опис:

  • Високо прецизна - идеална за благородни метали (0,01гр)
  • Капацитет до 300гр
  • LCD дисплеј со позадинско осветлување
  • Достапно е мерење во различни единици
  • Вклучена е функцијата Таре

Пакетот вклучува:

  • Прецизна вага
  • 2x AAA батерии

Информации за Прецизна вага

Прецизната вага на Goldanalytix е важен мерен инструмент за да се открие вистинската тежина на монетите и плочките од благородни метали. Некои фалсификати - на пр. оние направени од бакар - може лесно да се откријат кога се користи прецизна вага во комбинација со дигитален шублер. Ова ќе ви овозможи да ја процените густината на монетите или кубоидните предмети како плочки. За професионалците и почетниците, прецизната вага и дигиталниот шублер се задолжителна опрема при купување и продавање на монети и плочки.

Прецизната вага има висока прецизност, функција за таргетирање и добро читлив LCD дисплеј што го прави совршен за мерење на благородни метали. Со својот опсег на мерење од 0 до 300гр, тој е погоден за сите обични монети и плочки. Проверете ја тежината, дебелината, ширината и должината или дијаметарот на објектот и споредете ги вредностите со официјалните мерки дадени од производителите.