Дигитален шублер

Цена
1.300 МКД

На залиха


Опис:

  • Задолжителна опрема за проверка на монети и плочки
  • Лесен за употреба и прецизни мерења
  • Помага да се откријат едноставни фалсификати
  • Добро читлив LCD-екран
  • Опсег на мерење од 0 до 150мм

Пакетот вклучува:

  • Електронски шублер
  • CR2032 батерија

Информации за Дигитален шублер

Дигиталниот шублер од Goldanalytix е важен мерен инструмент за откривање на вистинскиот дијаметар, дебелина или други мерења на монети и плочки од благородни метали. Некои фалсификати - на пр. оние направени од бакар - може лесно да се откријат кога се користи дигиталниот шублер во комбинација со прецизната вага. Ова ќе ви овозможи да ја процените густината на монетите или кубоидните предмети како плочки. За професионалците и почетниците дигиталниот шублер и прецизната вага се задолжителната опрема при купување и продавање монети и плочки.

Дигиталниот шублер има висока прецизност, многу важна функција за таргетирање и добро читлив LCD дисплеј што го прави совршен за мерење на благородни метали. Со својот опсег на мерење од 0 до 150мм е погоден за сите обични монети и плочки. Проверете ја дебелината, ширината и должината или дијаметарот на објектот и споредете ги вредностите со официјалните мерки дадени од производителите.