8 грама Кинеска панда

Продаваме:

32.120 МКД

Купуваме:

29.630 МКД

На залиха

Достава за 1-3 работни дена

Земја на потекло: Кина

Производител: Shenzhen Guobao Mint

Метал: AU (Злато)

Чистота: 999.9 (24 карати)

Технологија на производство: Ковање

Форма: Округла

Дијаметар: 22.00 мм

Тежина: 8.00 грама

Валута: CNY (Кинески јуан)

Oграничено издание: 200000 парчиња

Пакетирање: Силиконска капсола

Производот е ослободен од ДДВ

Информации за Кинеска панда


Ковачницата на Народна Република Кина ја воведува златната Кинеска панда во 1982, менувајќи го дизајнот на монетата секоја година. На предната страна е прикажан „Храмот на Небото“ - комплекс изграден во почетокот на 15 век за време на владеењето на императорот Јонгл, а на задната страна има една или повеќе панди. Се произведува од Кинеската народна банка преку ковачницата во Шенжен. Достапна е во тежини од 30 грама, 15 грама, 8 грама, 3 грама и 1 грам.