1 унца златна монета Американски бизон

На залиха


Земја на потекло: Соединети Американски Држави

Производител: United States Mint

Метал: AU (Злато)

Чистота: 999.9 (24 карати)

Технологија на производство: Ковање

Форма: Округла

Дијаметар: 32.70 мм

Тежина: 1 троја унца (31.10 грама)

Валута: USD (Американски долар)

Пакетирање: Пластична капсула

Производот е ослободен од ДДВ


Сликите илустрираат како треба да изгледа производот. Можна е разлика во годината на ковање на монетите и серискиот број на плочките.