1 унца сребрена монета Канадски јаворов лист

На залиха


Земја на потекло: Канада

Производител: Royal Canadian Mint

Метал: AG (Сребро)

Чистота: 999

Технологија на производство: Ковање

Форма: Округла

Дијаметар: 38.00 мм

Тежина: 1 троја унца (31.10 грама)

Валута: CAD (Канадски долар)

Пакетирање: Пластична капсула


Сликите илустрираат како треба да изгледа производот. Можна е разлика во годината на ковање на монетите и серискиот број на плочките.