1 унца сребрена монета Австралиски кенгур

На залиха


Земја на потекло: Австралија

Производител: The Perth Mint

Метал: AG (Сребро)

Чистота: 999

Технологија на производство: Ковање

Форма: Округла

Дијаметар: 40.60 мм

Тежина: 1 троја унца (31.10 грама)

Валута: AUD (Австралиски долар)

Пакетирање: Пластична капсула


Сликите илустрираат како треба да изгледа производот. Можна е разлика во годината на ковање на монетите и серискиот број на плочките.