1 унца сребрена монета Кругерранд

Продаваме:

2.130 МКД

Купуваме:

1.460 МКД

На залиха

Земја на потекло: Јужна Африка

Производител: Rand Refinery

Метал: AG (Сребро)

Чистота: 999

Технологија на производство: Ковање

Форма: Округла

Дијаметар: 38.70 мм

Тежина: 1 троја унца (31.10 грама)

Валута: ZAR (Јужноафрикански ранд)

Пакетирање: Пластична капсула


Сликите илустрираат како треба да изгледа производот. Можна е разлика во годината на ковање на монетите и серискиот број на плочките.