1 унца златна монета Британија

На залиха


Земја на потекло: Обединето Кралство

Производител: The Royal Mint

Метал: AU (Злато)

Чистота: 999.9 (24 карати)

Технологија на производство: Ковање

Форма: Округла

Дијаметар: 32.69 мм

Тежина: 1 троја унца (31.10 грама)

Валута: GBP (Британска фунта)

Пакетирање: Пластична капсула

Производот е ослободен од ДДВ


Сликите илустрираат како треба да изгледа производот. Можна е разлика во годината на ковање на монетите и серискиот број на плочките.