GoldScreenSensor

Цена
49.600 МКД

На залиха


Опис:

  • Уред за брзи и едноставни тестови за автентичност на злато и сребро
  • Погоден за монети и плочки од 8 грама до 50 грама (исто така во капсули или блистери)
  • Веднаш ги идентификува фалсификатите направени од волфрам (овој материјал има иста густина како златото)
  • Пренослив и со долго траење на батеријата - совршен за мерења на лице место

Пакетот вклучува:

  • GoldScreenSensor
  • Парче за калибрација направено од бакар
  • Полнач
  • Упатство за употреба
  • Практично кутивче за носење

Информации за GoldScreenSensor

Сакате да бидете сигурни дека сè што блеска навистина е злато или сребро и да не бидете жртва на некој од фалсификаторите на благородни метали?

Ако одговорот е да, GoldScreenSensor од Goldanalytix е точниот тестер за благородни метали за вас. Овој електронски тестер за автентичност на благородни метали ви дава сигурност при тргување со скапоцени предмети. GoldScreenSensor ја утврдува оригиналноста на монетите или плочките од благородни метали за неколку секунди - дури и преку капсули и блистери.

Тестот е едноставен и јасен:

1. Ставете го предметот на сензорското поле;

2. Почекајте го резултатот (се прикажуваат легури на злато и сребро или типични материјали од фалсификати);

Полињата за примена се многубројни: за трговци на благородни метали, за банки, за приватни продавачи, пазари за користени производи и сите други прилики на трговијата со благородни метали.

Совршен за купување и продавање на благородни метали! Ако не сте сигурни за некои предмети или резултатот не соодветствува со она што го очекувавте, можете да дознаете што е тоа споредувајќи го со табелите за спроводливост.

Длабочините на пенетрација зависат од електричната спроводливост на металите - до 650 µm од секоја страна во случај на 900/916 злато - така што вкупно 1,3мм, околу 250 µm за чисто сребро и 350 µm за чисто злато. Благодарение на анализата на бројни фалсификати, знаеме дека GoldScreenSensor е погоден за предмети до 50 грама, за кои дебелината е ограничувачки фактор. GoldScreenSensor може да тестира монети од 1/4 унца и плочки од 10 грама нагоре (Мерниот круг мора да биде целосно покриен). За помали и/или предмети со нерамномерна форма го препорачуваме „GoldScreenPen“