CaratScreenPen

Цена
56.400 МКД

На залиха


Опис:

 • Проверка на карати во златен накит на лесен и брз начин
 • Во комбинација со пенкалото од стаклени влакна, може да открие позлатени фалсификати и имитации
 • Не се потребни опасни киселини или скапи XRF уреди за анализа на содржината на злато
 • Пренослив и со долго траење на батеријата - совршен за мерења на лице место

Пакетот вклучува:

 • CaratScreenPen
 • Сонда за пенкало
 • Cinch кабел
 • Полнач
 • Пенкало од фибер стакло
 • Упатство за употреба
 • Практично кутивче за носење

Информации за CaratScreenPen

Сакате да знаете колку вреди вашиот семеен златен накит или дали венчалниот прстен е навистина направен од злато 585? Сакате да гарантирате дека нема да купите еден од безбројните фалсификати на накит?

Овие и многу други прашања може да се одговорат со нашиот иновативен CaratScreenPen . Со овој лесен за употреба тестер за накит, можете да ја проверите оригиналноста на златниот (а исто така и платинениот) накит во секоја форма и боја. За неколку секунди ќе ги дознаете каратите на златниот предмет и дали материјалот одговара на неговиот жиг (на пр. 585). Паметно осмислениот систем за мерење на овој нов уред за тестирање на злато ви овозможува да ја утврдите содржината на злато на речиси секој накит или предмет. И сето ова е можно без тест киселини, непрактична мерна опрема или скапи XRF уреди.

Прикажувањето на резултатите е многу лесно и интуитивно, што ги прави уредите совршени за приватни и комерцијални корисници. Накитот со само тенок златен слој може да се открие и со користење на вклученото пенкало со стаклени влакна. Само треба да го ставите примерокот на сензорското поле на CaratScreenPen и да воспоставите контакт помеѓу пенкалото за сондата и друго место на тастерот за златен накит. По неколку секунди, екранот ќе ви покаже карати и процент на содржината на злато. Ова гарантира висок капацитет на примероци за кратко време - ниту еден споредлив тестер за накит не е побрз.

Совршено прилагоден за купување/продажба на златен накит! Купете го CaratScreenPen и бидете безбедни кога тргнувате со накит од злато и платина! Ве молиме прочитајте го деталното упатство за употреба пред првата употреба.