MagneticScreenScale

Цена
48.900 МКД

На залиха


Опис:

 • Брз тест за автентичност на злато и сребро
 • Може да се измери и преку капсули, блистери и пластични фолии
 • Околу 3мм длабочина на пенетрација во злато и сребро
 • Магнетната вага - најбрзиот детектор на волфрам
 • Измерува предмети до 250гр

Пакетот вклучува:

 • MagneticScreenScale
 • Мал екстра-магнет
 • Референтен објект
 • Антистатички спреј
 • Упатство за употреба
 • Практично кутивче за носење

Информации за MagneticScreenScale

Волфрамските кованици се опасни! Волфрамот ја има истата специфична густина како златото и затоа е совршен материјал за фалсификување на златни плочки и монети.

MagneticScreenScale ви овозможува брзо и сигурно откривање на такви кованици. Силното магнетно поле на вагата длабоко продира во јадрото на плочките или монетите без да ги уништи. Волфрам може да се открие до 3мм под златната површина! Најголемата предност на магнетната вага е тоа што детектира волфрамски подмножества во фино злато (99,99 % злато). Информациите се секогаш јасни и дури под златен слој до 3мм се откриваат подмножества на волфрам со целосна сигурност. За споредба, скапиот XRF уред може да проникне само 0,010мм во злато. Тоа значи дека магнетните ваги мерат околу 300 пати повеќе длабоко во металот. Затоа магнетните ваги се идеални за тестирање на автентичноста на инвестициското злато (плочки, монети, итн.) на висока моќност. Благодарение на батеријата, вагата може да работи на места без електрична енергија и е совршен асистент при купување инвестициско злато.

Исто така може да се проверуваат и кованици на сребро, како и платина или паладиум. Особено погодно: примероците за тестирање не треба да се вадат од нивните блистери, пластични фолии или капсули (кога тие не се извонредно дебели). Тоа значи дека и малите инвестициски плочки кои се цврсто запечатени може да се испитаат брзо и со голема сигурност. Дури и накитот може да се тестира во однос на често користените јадра од волфрам карбид.