DensityScreenScale

Цена
57.800 МКД

На залиха


Опис:

 • За утврдување густината на (благородни) метали
 • Може да мери предмети до 1,5кг
 • Воспоставување густина според принципот на Архимед
 • Брза проценка на карата (можно за само 1 минута) - вклучувајќи алатка за пресметување густина за полесна употреба
 • Универзален метод на тестирање - исто така нерамна геометрија или површини не се проблем

Пакетот вклучува:

 • DensityScreenScales
 • Пинцети
 • Алатка за пресметување густина (Дигитално барана Excel-датотека)
 • Полнач
 • Упатство за употреба
 • Алуминиумско куќиште за носење

Информации за DensityScreenScales

Планирате да купите накит, плочки или монети - но дали се тие вистински?

Вагата за густина DensityScreenScales е универзално решение за ова прашање бидејќи во однос на густината, позлатената плочка екстремно се разликува од чистото злато. Густината се одредува со испробаниот и проверен метод на Архимед. За да се направи тоа, предметот се мери со филтер под вода, потоа предметот се мери „нормално“ со што мерењето е веќе направено! Овие две различни вредности ви овозможуваат веднаш да ја утврдите густината користејќи едноставна формула.

Извршувањето на мерењето е исклучително лесно и густината се одредува брзо. Ова ви дава увид во квалитетот на златото или дури и првата индикација за можно постоење на фалсификати. Одредувањето на густината на геометриски неправилните предмети не е проблем. Покрај плочките и монетите, можете лесно да ги испитате и приборот за јадење или парчињата накит за нивната специфична тежина. Само наполнете го садот на вагата со вода и веќе можете да започнете. По реализираното мерење, густината можете да ја пресметате во рок од неколку секунди.