1000 грама сребрена плочка Валкамби

Продаваме:

56.810 МКД

Купуваме:

43.280 МКД

На залиха

Земја на потекло: Швајцарија

Производител: Valcambi SA

Метал: AG (Сребро)

Чистота: 999

Технологија на производство: Лиење

Форма: Правоаголна

Големина: 53.00 x 117.00 мм

Тежина: 1000 грама

Нумерирање: 2 букви и 5 бројќи


Сликите илустрираат како треба да изгледа производот. Можна е разлика во годината на ковање на монетите и серискиот број на плочките.

Информации за Valcambi SA

Основана 1961 година во југоисточна Швајцарија под името Valori & Cambi од 5 швајцарски претприемачи. Во 1967 година името и е променето на Valcambi SA во истата година Credit Suisse купува 50% од рафинеријата а во 1980 година станува 100% сопственик. Во 2003 година Credit Suisse ја продава рафинеријата на European Gold Rafineries SA. Со капацитет за рафинирање од 2000 тони Valcambi SA е најголемата швајцарска рафинерија и една од најголемите во светот. Моментално е сопственост на Global Gold Rafineries Ltd. и Rajesh Exports Limited.