100 грама сребрена плочка Аргор-Хереус

Купуваме
8.750 МКД

Нема на залиха


Земја на потекло: Швајцарија

Производител: Argor-Heraeus SA

Метал: AG (Сребро)

Чистота: 999

Технологија на производство: Ковање

Форма: Правоаголна

Големина: 28.50 x 49.70 x 7.20 мм

Тежина: 100 грама

Пакетирање: Блистер


Сликите илустрираат како треба да изгледа производот. Можна е разлика во годината на ковање на монетите и серискиот број на плочките.

Информации за Argor-Heraeus SA

Основана 1951 година во југоисточна Швајцарија под името Argor е една од најстарите швајцарски рафинерии. Во 1960 година швајцарската банка UBS се здобива со 80% од акциите на Argor. Во 1986 година UBS продава 25% од акциите на Heraeus, а Heraeus и UBS ја формираат Argor-Heraeus SA. Рафинеријата има годишен капацитет за рафинирање од приближно 400 тони. Моментално е во заедничка сопственост на Austrian Mint, германската групација за индустриски и благородни метали Heraeus, и германската банка Commerzbank.