BarScreenSensor

Цена
21.700 МКД

На залиха


Опис:

 • Прецизната ултразвучна мерна технологија е совршено прилагодена за тестирање на плочки од благородни метали
 • Може да се користи за плочки со најмалку 50/100гр (во зависност од геометријата)
 • Брзо откривање на туѓи метални подмножества
 • Целосно пробивање на измерениот предмет со дебелини до 10см

Пакетот вклучува:

 • BarScreenSensor
 • Мерна глава
 • Контактен гел
 • Плоча за калибрација
 • Упатство за употреба
 • 3x AAA батерии
 • Практично кутивче за носење

Информации за BarScreenSensor

BarScreenSensor е еден од најважните мерни инструменти за тестирање на автентичноста на златни плочки (и други плочки од благородни метали). Ултразвучното мерење овозможува целосна пенетрација на сите вообичаени големини на плочки од повеќе од една унца и открива вметнување на туѓи метали со различна брзина на звукот.

Кога купувате плочки, BarScreenSensor може да спречи големи загуби во вредноста. Така, трговците, банките и колекционерите на благородни метали можат да имаат корист од BarScreenSensor и при купување и при продавање. За кратко време, тестирате златна плочка целосно без тест киселини. BarScreenSensor е одлично прилагоден и за сребрени плочки. Дури и тешките за откривање фалсификати со олово-калај со иста густина како среброто, што би било незабележливо при класичен тест за густина, сигурно ги открива ултразвучниот уред од Goldanalytix. Високата тежина и дебелина на тешките сребрени плочки не претставуваат предизвик за BarScreenSensor.

Во прирачникот, постапката за мерење е детално опишана. Јасните слики и табела со референтни вредности ја прават апликацијата лесна дури и за почетници.